Jak zrobić wino nasączone konopiami indyjskimi

W dzisiejszym gorączkowym życiu, to moda, aby dowiedzieć się, jak zrobić wino z dodatkiem marihuany. Twój ulubiony szczep marihuany jest używany do relaksu w czasie wolnym, a wino pije się na imprezach, więc dlaczego nie połączyć tych dwóch rzeczy, aby uzyskać najwyższą przyjemność? To sposób na upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu! Celem tego artykułu jest umożliwienie Ci zrobienia niedrogiej mieszanki wina i marihuany w zaciszu własnego domu.

Cannavine staje się coraz bardziej popularna, a teraz zmienia się w trend. Wino zawsze było pite z innymi rodzajami substancji jadalnych, a trawka nie była niczym wyjątkowym. Grzane wino które jest łączone, infuzowane i aromatyzowane ziołami takimi jak marihuana, jest dostępne od dawna. Może to być korzystny napój i można go znaleźć w sklepach z marihuaną oraz w Internecie.

Sposoby przyrządzania wina z dodatkiem konopi indyjskich

Faktem jest, że alkohol w winie odgrywa rolę ekstraktora dla związków chemicznych zawartych w konopiach, takich jak THC i CBD. Podwaja to również efekt THC. Istnieje wiele sposobów DIY, aby zrobić wino z konopi.

To wino z dodatkiem marihuany sprawi, że poczujesz cudowny szum i haj. via Pilcrow

Jak zrobić wino nasączone konopiami indyjskimi (torebka herbaty)

Po pierwsze, musisz dekarboksylować marihuany, aby aktywować THCA w THC. THCA istnieje w uprawianym ziele leczniczym i jego kwaśnym stanie. Ogrzewanie zmienia jego formułę i restrukturyzuje jego cząsteczkę do THC, co prowadzi do efekt psychotropowy. Aby to zrobić, musisz:

Piec 25 gramów pąków, które uczyniłeś je na małe kawałki rękami i pokryte folią w piekarniku do godziny w temperaturze 110 stopni Celsjusza. Kolor zioła musi teraz zmienić się na jasnozielony i stać się bardziej kruche.

  1. Otwórz folię i pozwól swoim upieczonym konopiom wyschnąć.
  2. Zmiel pąki na drobne kawałki za pomocą młynka lub tłuczka i moździerza.
  3. Włóż swoją substancję do chusty serowej zawiniętej w kształt woreczka. Nie przesadzaj z ilością, ponieważ spowoduje to pływanie w winie.
  4. Zanurz woreczek w butelce czerwonego lub białego wytrawnego wina.
  5. Namocz torebkę lub torebkę z herbatą w winie. Nie zapomnij o korku.
  6. Umieść butelkę w chłodnym miejscu, np. w lodówce, na 24 godziny. W międzyczasie sugeruje się wstrząsnąć butelką co jakiś czas (6 razy), aby uzyskać najlepszy efekt. Alkohol zawarty w winie wykona resztę pracy.
  7. Aby uzyskać wysoką moc twojego wina z konopi, możesz również wycisnąć resztki wina z torebki za szóstym razem.

Jak zrobić wino z konopi (garnek)

W tej metodzie nie ma potrzeby oddzielnego odwęglania marihuany, jednak zarówno wino, jak i trawka będą podgrzewane jednocześnie. Istnieją pewne opcjonalne dodatki lub przyprawy, których możesz użyć, aby lepiej dopasować się do swojego smaku i podniebienia i nadać swojemu aromatyzowanemu winu z konopi indyjskich efekt otoczenia i głęboki smak. Należą do nich sok z owoców cytrusowych, kardamon i gałka muszkatołowa po ¼ łyżki stołowej, mielony cynamon ½ łyżki stołowej, 4 goździki i itd. Oto procedura.

  1. Rozdrobnić 25 gramów pączków.
  2. Wlać białe lub czerwone wytrawne wino (1 litr) do nie aluminiowego garnka i postaw go na kuchence.
  3. Połącz rozdrobnione konopie z innymi dodatkami lub przyprawami wymienionymi powyżej.
  4. Wymieszaj konopie z winem, aż do równomiernego rozprowadzenia.
  5. Zamknij pokrywę i niech to gotować delikatnie przez 2 godziny i w wolnym tempie. To przynosi najwięcej plonów z niego. Unikaj nadmiernego odparowywania
  6. Odcedź swoją mieszankę używając ściereczki.

Jak zrobić wino z konopi indyjskich poprzez warzenie (proces destylacji)

Ten proces nie wymaga winogron. Poniżej przedstawiamy proces, który należy wykonać, aby uzyskać wzmocnione wino:

  1. Zmiel 120 gramów marihuany i umieść ją w kadzi.
  2. Wyciśnij sok z 2 pomarańczy i jednej cytryny i zalej nim konopie.
  3. Dodaj 3,5 litra wody.
  4. Włącz kuchenkę, aby doprowadzić do wrzenia.
  5. Dodaj 1,5 kg białego cukru. Ciągle mieszaj, aby go rozpuścić.
  6. Wyłącz piec i poczekaj, aż jego temperatura będzie taka sama jak temperatura w pokoju.
  7. Rozpuść jedno wino drożdżowe w 20 stopniach Celsjusza.
  8. Połącz drożdże mieszaninę drożdży z tą, którą miałeś na piecu do butli i uszczelnij ją, ponieważ nie chcesz, aby tlen dostał się do środka. Upewnij się, że mieszanka nie jest napchana, ponieważ będzie się przelewać podczas fermentacji. fermentacji procesu fermentacji.
  9. Trzymaj karboy z dala od światła, takich jak szafka, która jest ciemna i ma temperaturę pokojową. To będzie stopniowo fermentować i produkuje alkohol do 4 tygodni, gdy bąbelkowanie jest zakończona. Nie potrząsaj butelką w tym okresie.
  10. Sprawdzaj pływające okrawki i spychaj je z powrotem czystą drewnianą łyżką.
  11. Wyłów osady i resztki przez chustę serową, które zebrały się na dnie butli w ciągu tych 4 tygodni.
  12. Wlać rafinowany płyn do innej butli i uszczelnij otwór wentylacyjny. Pozostaw go w ciemnym miejscu na kolejne 4 tygodnie.
  13. Wlej swój destylowane wino do wygotowanej, wysterylizowanej butelki. Aby uniknąć wlania pozostałych osadów do butelki, użyj chustki serowej. Uszczelnij drogę powietrza korkiem lub zatyczką.

To jest tak dobre, jak zrobione. Jednakże. Jeśli poczekasz na kolejne 6 miesięcy, uzyskasz lepsze wino z konopi. Marihuana w tym procesie nie jest całkowicie aktywowana. Dlatego jest mniej mocna niż inne rodzaje.

Oczekiwania i efekty

Połączenie wina i marihuany sprawia, że czujesz się bardziej pobudzony, ponieważ THC staje się bardziej efektywne. Nadaje się głównie dla tych, którzy są zwolennikami edibles. W zależności od koloru wina, różne uczucia odurzenia może wystąpić. Jeśli jest to czerwone wino, wtedy poczujesz się bardziej oszołomiony, ponieważ jego alkohol jest większy niż w przypadku białego wina.

Jeśli chodzi o zastosowanie medyczne, THC w winie ma działanie uspokajające na skurcze mięśni, zmniejsza mdłości i zwiększa apetyt. Jednak ze względu na alkohol, należy najpierw skonsultować się z lekarzem. Osoby z problemami sercowymi, zaburzenia psychotycznei kobiety w ciąży powinny unikać wina z konopiami indyjskimi.

Wrap Up

Synergia pomiędzy marihuaną a wytrawnym winem tworzy niezwykły napój dla dorosłych. Wino z konopiami indyjskimi jest polecane dla osób, które nie są zwolennikami palenia. Strona mózgowe efekt mózgowy spożywania wina z dodatkiem konopi jest dwukrotnie większy niż w przypadku samodzielnego stosowania, ponieważ napar ten jest bardzo mocny i silny. Optymalna dawka zależy od reakcji Twojego organizmu. Tak więc, używaj z rozwagą!

0 0 głosowanie Artykuł Ocena



Paweł Szyszko

PR manager w NFI "Piast"